

You Are Truited

Psychedelics Symposium





Psychedelics Through the Lens of Science, Treatment, and Policy

Keynote Speakers:



"Challenges and Opportunities in Human Laboratory Study of Psychedelics" - Dr. Leah Mayo, University of Calgary



"The Impact of Psychedelics on Transcriptional and Splicing Dynamics in the Prefrontal Cortex" - Dr. Andrea M. Gomez, UC Berkeley

Other Symposium Speakers: Dr. Katherine Bonson (FDA), Dr.
Tristan McClure-Begley (NIDA), & Drs. Daniele Piomelli,
Xlangmin Xu, Adrian Preda, & Kate Lawson (UCI).
Plus a round table discussion led by Dr. Cameron Carter (UCI)

Join us for FOOD, DRINKS plus T-SHIRT and SWAG giveaway.

Don't miss out!

MONDAY, NOVEMBER 18, 2024 8:00AM - 6:00PM CNLM HERKLOTZ CONFERENCE ROOM



Thank You To Our Sponsors:

Center for the Neurobiology of Learning and Memory

Center for Neural Circuit Mapping

UCIrvine Charlie Dunlop School of Biological Sciences





UCI Conte Center

UCI Institute for Clinical & Translational Science





Psychedelics Symposium Agenda

Monday, November 18, 2024
CNLM Herklotz Conference Room University
of California, Irvine



TIME	DESCRIPTION
8:00am – 8:45am <i>(45 mins)</i>	BREAKFAST (Swag Giveaway)
8:45am – 8:55am <i>(10 mins)</i>	WELCOME & INTRODUCTIONS – Drs. Stephen Mahler & Christie Fowler, ICAN Co-Directors and Professors, UCI Neurobiology and Behavior
9:00am – 9:25am <i>(25 mins)</i>	SPEAKER – Dr. Tristan McClure-Begley, Chief, Integrative Neuroscience Branch, NIDA "Psychedelic Pharmacology: Possibilities and Products"
9:30am – 9:55am <i>(25 mins)</i>	SPEAKER – Dr. Xiangmin Xu, Professor, UCI Anatomy & Neurobiology "Molecular and neural circuit mechanisms of antidepressant effects of subanesthetic ketamine"
10:00am – 10:25am <i>(25 mins)</i>	SPEAKER – Dr. Daniele Piomelli, Professor, UCI Anatomy & Neurobiology "Is cannabis a psychedelic?"
10:30am – 10:45am <i>(15 mins)</i>	BREAK
10:50am – 11:40am <i>(50 mins)</i>	KEYNOTE SPEAKER – Dr. Leah Mayo, University of Calgary "Challenges and Opportunities in Human Laboratory Study of Psychedelics
11:45am – 12:10pm <i>(25 mins)</i>	SPEAKER – Dr. Adrian Preda, Professor, UCI Psychiatry & Human Behavior "Pragmatic Solutions for Advancing Psychedelic Therapeutics"
12:15pm – 12:40pm (25 mins)	SPEAKER – Kate Lawson, UCI Graduate Student Researcher "Developing animal models of psychedelic therapy: how good trips lead to good outcomes"
12:45pm – 1:10pm (25 mins)	SPEAKER – Dr. Katherine Bonson, Senior Pharmacologist, Food & Drug Administration "A Regulatory Perspective on the Preclinical and Clinical Abuse Potential Evaluation of Psychedelics"
1:15pm – 2:30pm (1 hr 15 mins)	LUNCH
2:35pm – 3:25pm <i>(50 mins)</i>	KEYNOTE SPEAKER – Dr. Andrea Gomez, UC Berkeley "The impact of psychedelics on transcriptional and splicing dynamics in the prefrontal cortex"
3:30pm – 4:45pm (1 hr 15 mins)	ROUND TABLE SESSION – Chaired by Dr. Cameron Carter, UCI Psychiatry and Human Behavior
4:50pm – 5:00pm (10 mins)	CLOSING REMARKS
5:00pm – 6:00pm <i>(1 hr)</i>	SOCIAL HOUR

Thank You To Our Sponsors!







UCI School of Medicine







